2 februari 2024

Het kalf centraal tijdens jongerendag melkvee- en kalverhouderij

De optimale samenwerking tussen melkveehouderij en kalverhouderij staat centraal tijdens de jongerendag vrijdag 19 april 2024 in Nijkerk (GLD). Lilian van Uhm (kennismakelaar melkveehouderij) en Henriëtte Rozendaal (kennismakelaar kalverhouderij) nemen de jongeren deze dag mee in de wereld van het kalf.

Presteren doe je niet alleen! Het kalf is de verbindende schakel tussen beide sectoren. Deze dag staat in het teken van verbinding en samenwerking. Stellingen over actuele onderwerpen zijn de leidraad om elkaar uit te dagen en te prikkelen in het gesprek. Dick Veerman van Foodlog laat zien welke kansen op de markt jij als melkveehouder en kalverhouder kunt benutten.

Er zijn vijf workshops waar je uit kunt kiezen. Tips & tricks voor behendig veetransport in ‘Respectvol omgaan met dieren’. Hoe draagt een ‘Kalfvolgsysteem’ bij aan aan het verbeteren van de kwaliteit van jonge kalveren. Wat zijn de positieve leringen uit ‘De 28-dagen-regeling’ in Duitsland. Inzicht in de nieuwste onderzoeksresultaten en hoe je daar in de praktijk mee aan de slag kunt in ‘Weerstand, stress en voeding; de overgang van het kalf’. En tips om begrip en verbinding te zoeken door storytelling in te zetten in ‘Vertel je verhaal’.

Als knallende afsluiter neemt Maarten van der Weijden iedereen mee in zijn weg naar Olympisch goud. Hij vertaalt zijn ambities, innovatief en succesvol samenwerken in ondernemen en topsport naar ons leven van alledag. Om het kalf, op ons bedrijf.

De Landelijke Jongerendag Kalverhouderij vindt plaats in Hart van Holland, Nijkerk (GLD). Het programma duurt van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief lunch en borrel. Deelname is gratis.

Meld je aan via www.hetkalfcentraal.nl.